Ve Španělsku platí, co se týká kávy trochu jiné mravy, než u nás. Takže nebuďte překvapeni, že vám číšník přinese něco jiného, než si myslíte. Pokud si chcete objednat běžné Espresso s trochou mléka, jako se dělá u nás, tak si dejte „Cortado“. Pokud řeknete jen „Espresso“, donesou vám malé Picollo bez mléka. Pokud chcete kávu napůl s mlékem, objednejte si „Con leche“, protože když si v běžné kavárně objednáte:„Coffee with milk“, tak pokud není číšník vyloženě zvyklý na turisty, tak vám přinese černou kávu bez mléka. Pokud ale kávě zrovna neholduje, tak můžete vyzkoušet třeba horkou španělskou čokoládu, která je výborná a má zde opravdu dlouhou tradici. Vždyť jí sem dovezli z mexicka španělští dobyvateli záhy po objevení Ameriky. Ta se pak prodává v malých hrníčcích, je velmi hustá a dochucená mlékem se skořicí. Pro nás velmi zajímavým a exotickým nápojem se pak může stát grenadina, což je sytě červený nápoj připravovaný z čerstvých granátových jablek.
Okomentujte článek
1.) Diskuze na tomto serveru je moderována. Nevhodné komentáře budou smazány.
2.) Podporujeme technologii Gravatar.com. Můžete si nastavit vlastní obrázek avatara.
3.) Jsou povoleny základní HTML tagy pro formátování textu.