Sdílet na Facebooku

Restaurace a kavárny na Costa Bravě

Neoddělitelnou součástí dovolené pro mnoho lidí je návštěva místních kaváren, restaurací a barů. Stejně jako u nás se i ceny restaurací a barů na Costa Bravě velice liší, ostatně stejně jako u nás. Čím blíže k centru, tím vyšší jsou ceny. V centru velkých měst a turistických letovisek se dobře najíte do deseti euro. Ovšem všechny nápoje jako nám velmi blízké pivo, bývají v restauraci velmi drahé. A to až pro nás nepředstavitelné ceny pěti euro za půllitr a to v běžné restauraci nikoliv Ritzu.


Co se pak týká přímo kuchyně oblasti Costa Bravy a Barcelony, tak ta vychází především z provensálské kuchyně a mísí se v ní zajímavé evropské a orientální chutě. Právě orientální složka je pozůstatkem doby, kdy byla velká část Španělska okupována maury (araby). V jídelním lístku většiny místních restaurací pak nelezneme nespočet různých kombinací rybích specialit s korýši a dalšími mořskými plody. Maso i ryby se servíruje s krémem z česneku a olivového oleje – tzv. alioli.

Myslíte si, že jen Něměcko je proslavené jako země klobás. Tak právě návštěva Španělska by vás mohla přesvědčit o opaku. Oblíbené jsou zde především různé druhy pikantních klobás a tlačenka butifarra, k nimž se podává toust s vetřeným rajčetem a olivovým olejem. I další španělské speciality jsou proslavené prakticky po celém světě, například paella, což je jídlo z rýže, masa, zeleniny a typickou směsí koření. Mezi místními jsou hodně populární například burritas, jinak také tortilly plněné grilovaným hovězím masem, s fazolemi, sýrem a salsami. A vlastně obecně tortilly s čímkoliv.

Okomentujte článek

1.) Diskuze na tomto serveru je moderována. Nevhodné komentáře budou smazány.
2.) Podporujeme technologii Gravatar.com. Můžete si nastavit vlastní obrázek avatara.
3.) Jsou povoleny základní HTML tagy pro formátování textu.